Wednesday, November 30, 2011

Tao

Täna olin eriti rahulik.





Meenutan siin 2-3 aastat tagasi loetut...



Jah, õigupoolest pole neis mõtetes ju midagi uut.





  • "Ja kui juba Arukas Jänes asjaga hakkama ei saa, ei saa Sünge Iiah ammugi mitte. Miks siis? Põhjuseks on see, mida võiksime ehk nimetada Iahi Hoiakuks. Võime öelda, et kui Jänes kogub Teadmisi selleks, et Olla Arukas, ja Öökull selleks, et Näida Tark, siis Iiah omakorda selleks, et Leida Põhjust Kaeblemiseks. Kuid igaüks, kes Iiahi hoiakut ei jaga, näeb kohe, et see ainult segab teed tarkuse ja õnne poole ja üldse millegi väärtuslikuma Saavutamist siin elus."


  • "Tao te Ching'i ("Daodejing") lõpuosas kirjutab Lao-tse nõnda: "Mõistja pole paljuteadja, paljuteadja pole mõistja."


  • "Selle asemel, et lasta end asjaoludest liigselt mõjutada ning manipuleerida nende poolt, kes näevad meie nõrkusi ja iseärasusi, mida püüame maha salata, võiksime parem toimida kooskõlas oma loomusega ja elada oma elu ise. Eneseusu Tee algab sellest, et teame, kes me oleme, mis meil tuleb teha ja milleks meist kõige rohkem asja on."


  • "Kes pingutab üle, selle asjad ei õnnestu. Katsuge ise midagi haarata ühtaegu kiiresti ja krampis käega. Aga nüüd laske lihased lõdvaks ja proovige uuesti. Või eks katsuge midagi tarka vägisi välja mõelda! Kõige kindlam viis muutuda Kramplikuks, Kohmakaks ja Närviliseks on arendada endas välja selline mõistus, mis üritab liigselt - mõtleb liiga palju. Metsas elavad loomad ei vaeva end mõtlemisega - nad Lihtsalt On. Kuid suurema osa inimeste puhul võime üht vana läänemaist filosoofi parafraseerides öelda: "Mõtlen, järelikult olen Segaduses."


  • "Kas tahate olla tõeliselt õnnelik? Siis alustage sellest, et hindate seda, kes te olete ja mis teil on. Või tahate olla hoopis lõpmata õnnetu? Siis alustage sellest, et olete rahulolematu. Lao-tse kirjutab: "Jämedaimgi puu sünnib imepeenest, tuhat miili teed algab jalatalla alt." Tarkus, Õnn ja Julgus ei oota meid kusagil kaugel, mingi kujuteldava sirgjoone teises otsas. Nad on osa lõpmatust tsüklist, mis algab just siin ja praegu. Nad ei ole üksnes millegi lõpp, vaid ka algus."




Benjamin Hoff - Puhh ja Tao





  • "Õhtul mõtisklen enne uinumist pikalt. Mul on teooria, et otsused suuremaks minekuks ja tulekuks peavad tekkima mingi murrangu tagajärjel. Olen jõudnud nullpunkti. Töö, karjäär ja raha ei tundu enam peamine, senised unistused paistavad korraga labased, egoistlikud. Illusioonid inimeste suhtes on purunenud või purunemas ning kaduma on hakanud ka kõige olulisem mu elus - mina ise. Tundub, et minu tõelise Mina asemel seisab suuresti teiste kujutluspilt minust ning minu väärtushinnangute kohta täidab üldsuse, selle müstilise meid juhtiva organi heakskiidetu. Hirm muutuda liiga tavaliseks, silmaklappidega ja teistest mitte hoolivaks keskpäraseks pesupulbrireklaami maailmas elavaks tegelaseks on sundinud mind ühelt hullumeelselt teolt teisele."


Kaia-Kaire Hunt - Minu Nepaal





  • "Alati, kui asjad ei lähe meie soovitud suunas, on see märgiks muutuda. Seda kutsutakse elavaks teeks. Need, kes muutuda ei suuda, jäävad oma kangekaelsusse kinni ja lõpuks kaotavad. Seda kutsutakse surnud teeks."


"Kui ei ole valgust, kuidas saab siis olla vari?



Ja kui ei ole varju, kuidas teaksime siis valgusest?

Ei saa olla pimedust ilma valguseta.




Ja ei suuda me märgata valgust ilma pimeduseta.


Kui võtame ette uurida varje,

ei tohiks end petta lasta nende kujust.



Igal varjul on alati põhjus;

varju mõistmiseks mõista ta lätet."




Deng Ming-Dao - Igapäeva Tao


Buddhist Mantra (kahjuks esitajat ei tea)





"Meditatsioon" on täielik kullaauk. Kuulasin 26.11 saadet ja juba 2 esimest lugu olid superhead.

Kahjuks teist ei ole Youtube's.

David Darling - Lugu Lugu Kan-Ibi


Andrea Guerra - Children Found







Hakkan nüüd üht teatud listi kirjutama...

No comments:

Post a Comment