Wednesday, May 23, 2012

Anders Behring Voldemort


Pealkiri tuleneb sellest, et üks tunnistaja ütles täna kohtus, et Breivik meenutas talle Voldemorti, kui saarel ringi käis ja omaette sisises. Breivik naeris selle võrdluse peale.

Tunnistajate ütluste lugemine on hakanud mulle ilmselgelt mõjuma, arvestades tänast unenägu...Jah, need on vaid sõnad paberil. Ei tea, mis oleks veel siis, kui istuksin ise ka seal kohtusaalis ja näeksin, kuidas ellujäänud detailselt kõike kirjeldavad. Igal juhul nägin täna öösel esmakordselt Breiviku juhtumiga seotud unenägu. 
Nimelt olin tagasi oma koolis ja käisin ukselt uksele ütlemas, et on evakueerumine. Tunnid toimusid parasjagu ja kõikides neis klassides olid algkooli lapsed. Evakueerumine oli selle pärast, et koolis oli tulistaja...Kui jõudsin viimase ukseni, siis nägin seda tulistajat keset koridori seismas ja mind ning mu paari kaaslast sihtimas. Tormasime mingisse väiksesse ruumi ja keldriluugi kaudu pääsesime õue. Tulistaja, muide, polnud Breivik, vaid mingi keskealine mees, kuid vahet ju pole. Samas ma seda õudusunenäoks ei nimetaks, sest mu klassikalised koolihilinemisunenäod jms on olnud kordades õudsemad. Tõesti absurd on ärgata hirmutundega, sest oled unes kooli hiljaks jäänud või siis bussist maha jäänud.
Viimasel ajal mu alateadvus ikka totaalselt kõneleb unemaailmas...

Njaa, Breivik saab varsti jälle võimaluse kohtus enda ideoloogiat selgitada või täpsemini seda, miks ja kuidas temast radikaal sai.

Kes tahab lugeda arutelu Fjordman'ist ja Breivik'ust, siis:
Mitte põdeda, tegu pole Breiviku propagandaga, vaid klassikalise suhtumisega stiilis "hullumeelne egomaniakist koletis".

Fjordman teatavasti oli Breiviku suur iidol, keda ta suures mahus oma manifestis tsiteeris ja põhimõtteliselt nende tõekspidamised ühtivad (v.a tapmine). 

Fjordman'i enda arvamus Breivikust oli, et ta on igav ja hullumeelne, kellele tuleks surmanuhtlus määrata.
Aga tore mõelda, milline mõju võib olla sellel, et oled mõne massimõrvari iidol. Kohe hakatakse sind kahtlustama, otsitakse korter ja arvuti läbi. Lisaks jäi Fjordman sisuliselt tööta, tema kirjutisi ei tahetud avaldada ja ta kogus mingil ajal isegi annetusi selleks, et välismaale elama asuda. Nice. 
Sellelaadne tagakiusamine tabab/on tabanud ilmselt veel paljusid konservatiive ja igasugu muidu "natse".

Lõpetuseks üks vaimukas kommentaar netist:

"Odd how you can can kill that many people and get such a small jail term compared with killing just one. Kind of makes it worth the extra effort - "Buy one, get 70 free"

Sébastien Tellier - Pépito Bleu

...ma olen väärakas, kuid jätkuvalt tunnen Breivik'ule sama palju kaasa kui saarel olijatele ja nende lähedastele...

No comments:

Post a Comment