Wednesday, August 18, 2010

Elu Provence'is

"Ta oli ajalehest lugenud, et Avignoni festivali aegu avatavat rahvusvaheline markii de Sade'i uuringute keskus. Seal pidi tulema esitamisele ka le divin marquis' (jumaliku markii) auks kirjutatud ooper ja tema järgi saab nime üks šampanja. Need sündmused viitavad üldsuse huvi taasärkamisele vana koletise vastu ja, nagu Régis osutas, peavad ju isegi sadistid sööma. Tema idee oli anda neile nende päris oma retseptiraamat.
"Ma panen sellele pealkirjaks "Cusine Sadique" (Sade'i köök): markii de Sade'i kokaraamat", ütles ta, "ja kõiki koostisosi tuleb peksta, kloppida, kinni köita, puruks muljuda või kõrvetada. Kirjeldustes kasutatakse palju valulikke sõnu, seetõttu olen ma veendunud, et seda saadab "succés fou (meeletu edu) Saksamaal."

Peter Mayle - "Elu Provence'is"

No comments:

Post a Comment